TY - THES ID - ptfos:2584 TI - Priprava i modifikacija ugljikovih kvantnih točaka iz kore klementine AU - Šafranko, Silvija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2486 TI - Utjecaj β-glukana na bioraspoloživost polifenola voća ispitivanjem kinetičkih modela simuliranih probavnih procesa AU - Ištuk, Jozo DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2400 TI - Utjecaj različitih postupaka dimljenja na koncentracije policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH) u tradicionalnim mesnim proizvodima s područja Hercegovine AU - Puljić, Leona DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2398 TI - Utjecaj sorte, stupnja zrelosti plodova masline i temperature čuvanja djevičanskog maslinovog ulja na sastav i koncentracije sterola te alifatskih i triterpenskih alkohola AU - Lukić, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - fkit:2223 TI - Ravnotežna i kinetička istraživanja adsorpcije polifenolnih spojeva na β-glukanu AU - Matić, Petra DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2163 TI - Utjecaj ambalaže i uvjeta skladištenja na polifenolni profil i senzorska svojstva crnih vina podregije Podunavlje AU - Kojić, Nebojša DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1985 TI - Primjena inovativnih tehnika ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz kakaove ljuske AU - Pavlović, Nika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1917 TI - Primjena stabilnih izotopa i mineralnih tvari u određivanju botaničkog i zemljopisnog podrijetla izabranih vrsta hrvatskoga meda AU - Bilić Rajs, Blanka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1918 TI - Utjecaj oksidacije na učinkovitost uklanjanja prekursora trihalometana iz vode koagulacijom i flokulacijom AU - Medverec Knežević, Zvonimira DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1513 TI - Utjecaj koncentriranja membranskim procesima na tvari boje i arome soka od aronije AU - Popović, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1196 TI - Modeliranje promjena fizikalno-kemijskih svojstava piva tijekom skladištenja u različitoj ambalaži AU - Gagula, Goran DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1156 TI - Uklanjanje nitrata iz otpadnih voda modificiranim nusproizvodima prehrambene industrije AU - Nujić, Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1000 TI - Karakterizacija klorogenskih kiselina i analiza antioksidacijske aktivnosti u različitim vrstama kave primjenom elektrokemijskih metoda AU - Tomac, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:657 TI - Određivanje brzine i mehanizama adsorpcije fluorida iz vode aktivnim ugljenom pomoću ravnotežnih i kinetičkih modela AU - Ergović Ravančić, Maja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:911 TI - Karakterizacija polifenola u voću i njihov utjecaj na antioksidacijsku aktivnost voća AU - Jakobek, Lidija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -