@phdthesis{pbf:3538, author = {{Magaš, Saša}}, title = {{Utjecaj prehrambenoga portfelja (prehrambena vlakna, ginseng i Salvia hispanica L.) na lipidogram oboljelih od šećerne bolesti tipa 2}}, keywords = {{prehrambeni portfelj (viskozna vlakna;ginseng;chia-Salba);lipidogram;HbA1c;šećerna bolest tipa 2;hs CRP;food portofolio (dietary fiber blend;ginseng and Salvia hispanica L.);lipidogram;HbA1c;type 2 diabetes mellitus;hs CRP}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:371514}}, } @phdthesis{pbf:2911, author = {{Vrdoljak, Ivica}}, title = {{Adekvatan unos kalcija i fosfora prehranom u funkciji smanjenja razvoja sekundarnoga hiperparatireoidizma kod bolesnika na hemodijalizi}}, keywords = {{fosfor;hemodijaliza;hiperfosfatemija;kalcij;proteini;sekundarni hiperparatiroidizam;terapija vezačima fosfora;termička obrada hrane;Phosphorus;hemodialysis;hyperphosphatemia;calcium;proteins;secondary hyperparathyroidism;phosphate-binder therapy;thermal food processing}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:861662}}, } @phdthesis{pbf:3516, author = {{Ćurić Delač, Maja}}, title = {{Nutritivni status i potrebe pacijenata nakon transplantacije jetre i/ili bubrega}}, keywords = {{jetra;bubreg;transplantacija;nutritivni unos;masne kiseline;liver;kidney;transplantation;nutrient intake;fatty acids}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:368520}}, } @phdthesis{pbf:2860, author = {{Čukelj, Nikolina}}, title = {{Obogaćeni proizvodi iz žitarica kao izvor bioaktivnih spojeva i njihova prihvatljivost kod potrošača}}, keywords = {{lignani;detektor apsorpcije elektrona;integralne žitarice;lanene sjemenke;keksi;omega-3 masne kiseline;antioksidacijska svojstva;potrošači;lignans;electron capture detector;whole-grain cereals;flaxseed;cookies;omega-3 fatty acids;antioxidant activity;consumers}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:942179}}, } @phdthesis{pbf:2827, author = {{Kajfež, Romana}}, title = {{Odnos mineralne gustoće kosti, homocisteina i vitaminskog statusa s obzirom na dob, prehranu i način života}}, keywords = {{mineralna gustoća kosti;homocistein;folat;vitamin B12;spol;dob;prehrana;način života;Bone mineral density;homocysteine;folate;vitamin B12;age;gender;nutrition;lifestyle}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:135085}}, } @phdthesis{pbf:2834, author = {{Bosanac, Vesna}}, title = {{Optimiranje organizirane prehrane studenata smještenih u đačkim domovima prema konceptualnom modelu}}, keywords = {{studenati;organizirana prehrana;računalne aplikacije;kakvoća prehrane;željezo u serumu;students;social nourishment;softwares;diet quality;serum iron}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:096727}}, } @phdthesis{pbf:2833, author = {{Šubašić, Sandra}}, title = {{Procjena pouzdanosti mjerenja utroška energije pri odmaranju kod pacijenata oboljelih od Anorexia nervosa}}, keywords = {{anoreksija nervoza;energija metabolizma u mirovanju;sastav tijela;indirektna kalorimetrija-FitMate;Sense Wear Armband;anorexia nervosa;resting energy expenditure;body composition;indirect calorimetry-FitMate;Sense Wear Armband}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:774972}}, } @phdthesis{pbf:2804, author = {{Pollak, Lea}}, title = {{Utjecaj dodatka transglutaminaze na kakvoću proizvoda iz žitarica namijenjenih oboljelima od celijakije}}, keywords = {{celijakija;gluten;bezglutenska dijeta;transglutaminaza;kakvoća proizvoda od žitarica;celiac disease;gluten;gluten-free diet;transglutaminase;quality of cereal products}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:444592}}, }