TY - THES ID - ptfos:2793 TI - Profil fikotoksina u plodovima mora iz akvatorija istarskog poluotoka i procjena izloženosti hrvatskih potrošača AU - Kvrgić, Kristina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2642 TI - Dobivanje i karakterizacija ulja sjemenki hrvatskih sorti paprike Capsicum annuum l. te njegova primjena u prehrambenoj industriji i gastronomiji AU - Cvetković, Tanja DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2490 TI - Utjecaj ekstruzije na biodostupnost selena i cinka u ekstrudiranim proizvodima s dodatkom agrofortificirane pšenice AU - Kajić, Nikolina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2398 TI - Utjecaj sorte, stupnja zrelosti plodova masline i temperature čuvanja djevičanskog maslinovog ulja na sastav i koncentracije sterola te alifatskih i triterpenskih alkohola AU - Lukić, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2335 TI - Karakterizacija odabranih makroalgi Jadranskog mora: isparljivi spojevi, masne kiseline i pigmenti AU - Cikoš, Ana-Marija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:2187 TI - Optimizacija ekstrakcije cvijeta smilja (Helichrysum italicum (Roth) G. Don.) i ploda konopljike (Vitex agnus castus L.) s \(CO_{2}\) u superkritičnom stanju AU - Zorić, Marina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1985 TI - Primjena inovativnih tehnika ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz kakaove ljuske AU - Pavlović, Nika DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1984 TI - Primjena visokonaponskog električnog pražnjenja i kemijskih postupaka pri modificiranju škrobova AU - Grgić, Ivanka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1507 TI - Primjena ekstruzije sa superkritičnim \(CO_{2}\) u razvoju nutritivno obogaćenih snack proizvoda AU - Panak Balentić, Jelena DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:1000 TI - Karakterizacija klorogenskih kiselina i analiza antioksidacijske aktivnosti u različitim vrstama kave primjenom elektrokemijskih metoda AU - Tomac, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:647 TI - Svojstva kukuruznih snack proizvoda obogaćenih s nusproizvodima prehrambene industrije AU - Jozinović, Antun DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:660 TI - Utjecaj temperature i dodataka na fizikalna, kemijska i senzorska svojstva kukuruznih ekstrudata AU - Obradović, Valentina DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:661 TI - Karakterizacija ulja dalmatinskih sorti maslina AU - Šarolić, Mladenka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:662 TI - Primjena ultrazvučne ekstrakcije otapalom i mikroekstrakcije vršnih para na krutoj fazi za karakterizaciju meda AU - Marijanović, Zvonimir DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:980 TI - Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na reološka i termofizikalna svojstva škrobnih suspenzija AU - Ljubić Herceg, Ivana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:889 TI - Utjecaj dodataka i skladištenja na kvalitetu, reološka i termofizikalna svojstva paste od maline AU - Pichler, Anita DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:923 TI - Izoliranje, modificiranje i karakteriziranje škroba pšenice AU - Ačkar, Đurđica DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:917 TI - Određivanje krioprotektorske djelotvornosti trehaloze na različite uzorke mesa AU - Mastanjević, Krešimir DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:899 TI - Utjecaj enzima, hidrokoloida i emulgatora na dinamiku procesa starenja kruha AU - Jukić, Marko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:924 TI - Utjecaj sastojaka na reološko ponašanje čokoladnih masa i stabilnost čokolada AU - Škrabal, Svjetlana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:922 TI - Utjecaj genotipa i okolišnih uvjeta na parametre sladarske kakvoće ozimog ječma (Hordeum vulgare L.) AU - Šimić, Gordana DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:912 TI - Modeliranje procesa i određivanje efektivnog koeficijenta difuzivnosti vlage tijekom sušenja mrkve i krumpira AU - Planinić, Mirela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:911 TI - Karakterizacija polifenola u voću i njihov utjecaj na antioksidacijsku aktivnost voća AU - Jakobek, Lidija DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:910 TI - Ispitivanje utjecaja različitog načina zakiseljavanja i dodatka karboksimetilceluloze na parametre kakvoće svježih i zamrzavanih kruhova AU - Koceva Komlenić, Daliborka DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:908 TI - Utjecaj acetiliranja i dodataka na reološka i termofizikalna svojstva škroba kukuruza i tapioke AU - Babić, Jurislav DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:906 TI - Utjecaj dodatka trehaloze na kvalitetu paste od jagoda AU - Kopjar, Mirela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:901 TI - Optimiranje i modeliranje procesa sušenja voća i povrća AU - Velić, Darko DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER - TY - THES ID - ptfos:941 TI - Primjena diferencijalne motridbene kalorimetrije za utvrđivanje patvorenja meda AU - Nedić Tiban, Nela DP - DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) ER -