@phdthesis{pbf:3515, author = {{Odeh, Dyana}}, title = {{Procjena oksidacijske stabilnosti i senzorskih svojstava lanenog ulja dodatkom začina i začinskog bilja}}, keywords = {{laneno ulje;oksidacijska stabilnost;začinsko bilje;antioksidansi;mikroorganizmi;flaxseed oil;oxidative stability;herbs;antioxidants;microorganisms}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:594579}}, } @phdthesis{pbf:2879, author = {{Sarajlija, Hrvoje}}, title = {{Lignani u uljaricama, žitaricama i integralnim pekarskim proizvodima}}, keywords = {{lignani;validacija metode;HPLC-ESI-MS/MS;integralne žitarice;sjemenke uljarica;obogaćeni integralni pekarski proizvodi;kvasna fermentacija;mliječno-kisela fermentacija;lignans;method validation;HPLC-ESI-MS/MS;whole grain cereals;oilseeds;enriched bakery products;yeast fermentation;lactic acid fermentation}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:315172}}, } @phdthesis{pbf:2887, author = {{Obranović, Marko}}, title = {{Karakterizacija lanenoga ulja inozemnih sorata uljnoga lana uzgojenih na području Republike Hrvatske}}, keywords = {{laneno ulje;sorta;klima;masne kiseline;tokokromanoli;steroli;fenoli;flaxseed oil;variety;climate;fatty acids;tocochromanols;sterols;phenols}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:205479}}, } @phdthesis{pbf:2896, author = {{Jukić Špika, Maja}}, title = {{Karakterizacija i genetička identifikacija djevičanskih maslinovih ulja sorti Oblica i Leccino u dalmatinskim maslinicima}}, keywords = {{djevičansko maslinovo ulje;masne kiseline;tokoferoli;fenolne tvari;senzorska svojstva;oksidacijska stabilnost;DNA mikrosateliti;virgin olive oil;fatty acids;tocopherols;phenolic compounds;sensory properties;oxidation stability;DNA microsatellites}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:959219}}, } @phdthesis{pbf:2877, author = {{Majetić Germek, Valerija}}, title = {{Promjene sastava hlapljivih i fenolnih tvari u procesu proizvodnje djevičanskih maslinovih ulja sorti Buža, Istarska bjelica i Leccino}}, keywords = {{djevičansko maslinovo ulje;hlapljive tvari;fenolne tvari;sortne mješavine plodova;pomoćne tvari;virgin olive oil;volatile compounds;phenolic compounds;fruit mixtures;technological coadjuvants}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:263901}}, } @phdthesis{pbf:2863, author = {{Kraljić, Klara}}, title = {{Utjecaj parametara proizvodnje na karakteristike repičinoga ulja s područja Republike Hrvatske}}, keywords = {{repičino ulje;masne kiseline;steroli;tokoferoli;fenoli;kanolol;fenilindan;rapeseed oil;fatty acids;sterols;tocopherols;polyphenols;canolol;phenylindane}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:668950}}, } @phdthesis{pbf:2824, author = {{Petrović, Marinko}}, title = {{Optimizacija proizvodnje konzumnih jaja obogaćenih s omega-3 masnim kiselinama te njihov utjecaj na karakteristike jaja tijekom čuvanja}}, keywords = {{optimizacija;proizvodnja jaja;sastav masnih kiselina;omjer ω-6/ω-3;optimization;egg production;fatty acids composition;ω-6/ω-3 ratio}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:963172}}, } @phdthesis{pbf:2820, author = {{Brkić Bubola, Karolina}}, title = {{Karakterizacija djevicčnskih maslinovih ulja istarskih autohtonih sorti na temelju hlapivih tvari i senzorskih svojstava}}, keywords = {{hlapive tvari;senzorska svojstva;djevičansko maslinovo ulje;sorta;volatile compounds;sensory characteristics;virgin olive oil;variety}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:159:141482}}, }