@phdthesis{ptfos:1985, author = {{Pavlović, Nika}}, title = {{Primjena inovativnih tehnika ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz kakaove ljuske}}, keywords = {{kakaova ljuska;bioaktivne komponente;zelene tehnike ekstrakcije;optimizacija;cocoa shell;bioactive compounds;green extraction methods;optimization}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:537373}}, } @phdthesis{ptfos:1984, author = {{Grgić, Ivanka}}, title = {{Primjena visokonaponskog električnog pražnjenja i kemijskih postupaka pri modificiranju škrobova}}, keywords = {{škrob;modifikacija;visokonaponsko električno pražnjenje;termofizikalna svojstva;starch;modification;high-voltage electric discharge;thermophysical properties}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:571912}}, } @phdthesis{ptfos:1507, author = {{Panak Balentić, Jelena}}, title = {{Primjena ekstruzije sa superkritičnim \(CO_{2}\) u razvoju nutritivno obogaćenih snack proizvoda}}, keywords = {{ekstruzija;superkritični \(CO_{2}\);indirektna ekspanzija;nusproizvodi;pogače uljarica;extrusion;supercritical \(CO_{2}\);indirect expansion;by-products;oil press cakes}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:298682}}, } @phdthesis{ptfos:1000, author = {{Tomac, Ivana}}, title = {{Karakterizacija klorogenskih kiselina i analiza antioksidacijske aktivnosti u različitim vrstama kave primjenom elektrokemijskih metoda}}, keywords = {{polifenoli;kava;elektrokemijske metode;antioksidacijska aktivnost;polyphenols;coffee;electrochemical methods;antioxidant activity}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:938176}}, } @phdthesis{ptfos:647, author = {{Jozinović, Antun}}, title = {{Svojstva kukuruznih snack proizvoda obogaćenih s nusproizvodima prehrambene industrije}}, keywords = {{ekstruzija;nusproizvodi;fizikalna i kemijska svojstva;akrilamid;hidroksimetilfurfural;extrusion;by-products;physical and chemical properties;acrylamide;hydroxymethylfurfural}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:103131}}, } @phdthesis{ptfos:660, author = {{Obradović, Valentina}}, title = {{Utjecaj temperature i dodataka na fizikalna, kemijska i senzorska svojstva kukuruznih ekstrudata}}, keywords = {{ekstruzija;rajčica;mrkva;bundeva;karotenoidi;snack proizvodi;extrusion;tomato;carrot;pumpkin;carotenoids}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:598250}}, } @phdthesis{ptfos:661, author = {{Šarolić, Mladenka}}, title = {{Karakterizacija ulja dalmatinskih sorti maslina}}, keywords = {{ulje;maslina;djevičansko maslinovo ulje;sorte;oil;olives;virgin olive oil;Dalmatian varieties of olives}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:450916}}, } @phdthesis{ptfos:662, author = {{Marijanović, Zvonimir}}, title = {{Primjena ultrazvučne ekstrakcije otapalom i mikroekstrakcije vršnih para na krutoj fazi za karakterizaciju meda}}, keywords = {{med;ekstrakcija;kromatografija;honey;extraction;cromatography}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:595970}}, } @phdthesis{ptfos:980, author = {{Ljubić Herceg, Ivana}}, title = {{Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na reološka i termofizikalna svojstva škrobnih suspenzija}}, keywords = {{škrob;ultrazvuk;reološka svojstva;starch;ultrasound;rheological properties}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:568919}}, } @phdthesis{ptfos:889, author = {{Pichler, Anita}}, title = {{Utjecaj dodataka i skladištenja na kvalitetu, reološka i termofizikalna svojstva paste od maline}}, keywords = {{malina;kaša maline;šećeri;hidrokoloidi;aroma;skladištenje;raspberry;puree;sugars;hydrocolloids;aroma;storage}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:512749}}, } @phdthesis{ptfos:923, author = {{Ačkar, Đurđica}}, title = {{Izoliranje, modificiranje i karakteriziranje škroba pšenice}}, keywords = {{škrob;pšenica;epiklorhidrin;kiseline;termofizikalna svojstva;fizikalna svojstva;starch;wheat;epichlorohydrin;acid;thermophysical properties;physical properties}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:071762}}, } @phdthesis{ptfos:917, author = {{Mastanjević, Krešimir}}, title = {{Određivanje krioprotektorske djelotvornosti trehaloze na različite uzorke mesa}}, keywords = {{proteini;meso;pileće meso;goveđe meso;trehaloza;maltoza;DSC;SEP;proteins;meat;chicken meat;beef meat;trehalose;maltose;DSC;SEP}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:759785}}, } @phdthesis{ptfos:899, author = {{Jukić, Marko}}, title = {{Utjecaj enzima, hidrokoloida i emulgatora na dinamiku procesa starenja kruha}}, keywords = {{kruh;amilopektin;termofizikalna svojstva;amilografsko ispitivanje;bread;amylopectin;thermophysical properties;amylographic studies}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:525389}}, } @phdthesis{ptfos:924, author = {{Škrabal, Svjetlana}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološko ponašanje čokoladnih masa i stabilnost čokolada}}, keywords = {{čokolada;reologija;emulgatori;chocolate;rheological properties;emulsifiers}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:615608}}, } @phdthesis{ptfos:922, author = {{Šimić, Gordana}}, title = {{Utjecaj genotipa i okolišnih uvjeta na parametre sladarske kakvoće ozimog ječma (Hordeum vulgare L.)}}, keywords = {{ječam;sladarska kakvoća;genotip;barley;malting quality;genotype}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:155652}}, } @phdthesis{ptfos:912, author = {{Planinić, Mirela}}, title = {{Modeliranje procesa i određivanje efektivnog koeficijenta difuzivnosti vlage tijekom sušenja mrkve i krumpira}}, keywords = {{sušenje;rehidratacija;efektivni koeficijent difuzivnosti;povrće;drying;rehydration;effective diffusion coefficient;vegetable}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:145003}}, } @phdthesis{ptfos:911, author = {{Jakobek, Lidija}}, title = {{Karakterizacija polifenola u voću i njihov utjecaj na antioksidacijsku aktivnost voća}}, keywords = {{polifenoli;antocijanini;flavonoli;fenolne kiseline;flavanoli;voće;antioksidacijska aktivnost;HPLC;polyphenols;anthocyanins;flavonols;phenolic acids;flavanols;fruits;antioxidant activity;HPLC}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:469665}}, } @phdthesis{ptfos:910, author = {{Koceva Komlenić, Daliborka}}, title = {{Ispitivanje utjecaja različitog načina zakiseljavanja i dodatka karboksimetilceluloze na parametre kakvoće svježih i zamrzavanih kruhova}}, keywords = {{brašno;tijesto;kiselo tijesto;reološka svojstva;DSC;kruh;flour;dough;sourdough;rheological properties;DSC;bread}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:454615}}, } @phdthesis{ptfos:908, author = {{Babić, Jurislav}}, title = {{Utjecaj acetiliranja i dodataka na reološka i termofizikalna svojstva škroba kukuruza i tapioke}}, keywords = {{škrob;acetiliranje;reološka svojstva;termofizikalna svojstva;hidrokoloidi;starch;acetylation;rheological properties;thermophyscial properties;hydrocolloids}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:839622}}, } @phdthesis{ptfos:906, author = {{Kopjar, Mirela}}, title = {{Utjecaj dodatka trehaloze na kvalitetu paste od jagoda}}, keywords = {{paste od jagoda;šećeri;evaporacija;liofilizacija;aroma;antocijani;strawberry pastes;sugars;evaporation;freeze-drying;aroma;anthocyanin}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:082719}}, } @phdthesis{ptfos:901, author = {{Velić, Darko}}, title = {{Optimiranje i modeliranje procesa sušenja voća i povrća}}, keywords = {{modeliranje;optimiranje;sušenje;voće;povrće;modelling;optimisation;drying kinetics;fruits;vegetables}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:702465}}, } @phdthesis{ptfos:941, author = {{Nedić Tiban, Nela}}, title = {{Primjena diferencijalne motridbene kalorimetrije za utvrđivanje patvorenja meda}}, keywords = {{med;patvorenje;diferencijalna motridbena kalorimetrija;honey;adulteration;differential scanning calorimetry}}, url = {{https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:109:033848}}, }