@phdthesis{ptfos:2793, author = {{Kvrgić, Kristina}}, title = {{Profil fikotoksina u plodovima mora iz akvatorija istarskog poluotoka i procjena izloženosti hrvatskih potrošača}}, } @phdthesis{ptfos:2642, author = {{Cvetković, Tanja}}, title = {{Dobivanje i karakterizacija ulja sjemenki hrvatskih sorti paprike Capsicum annuum l. te njegova primjena u prehrambenoj industriji i gastronomiji}}, } @phdthesis{ptfos:2490, author = {{Kajić, Nikolina}}, title = {{Utjecaj ekstruzije na biodostupnost selena i cinka u ekstrudiranim proizvodima s dodatkom agrofortificirane pšenice}}, } @phdthesis{ptfos:2398, author = {{Lukić, Marina}}, title = {{Utjecaj sorte, stupnja zrelosti plodova masline i temperature čuvanja djevičanskog maslinovog ulja na sastav i koncentracije sterola te alifatskih i triterpenskih alkohola}}, } @phdthesis{ptfos:2335, author = {{Cikoš, Ana-Marija}}, title = {{Karakterizacija odabranih makroalgi Jadranskog mora: isparljivi spojevi, masne kiseline i pigmenti}}, } @phdthesis{ptfos:2187, author = {{Zorić, Marina}}, title = {{Optimizacija ekstrakcije cvijeta smilja (Helichrysum italicum (Roth) G. Don.) i ploda konopljike (Vitex agnus castus L.) s \(CO_{2}\) u superkritičnom stanju}}, } @phdthesis{ptfos:1985, author = {{Pavlović, Nika}}, title = {{Primjena inovativnih tehnika ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz kakaove ljuske}}, } @phdthesis{ptfos:1984, author = {{Grgić, Ivanka}}, title = {{Primjena visokonaponskog električnog pražnjenja i kemijskih postupaka pri modificiranju škrobova}}, } @phdthesis{ptfos:1507, author = {{Panak Balentić, Jelena}}, title = {{Primjena ekstruzije sa superkritičnim \(CO_{2}\) u razvoju nutritivno obogaćenih snack proizvoda}}, } @phdthesis{ptfos:1000, author = {{Tomac, Ivana}}, title = {{Karakterizacija klorogenskih kiselina i analiza antioksidacijske aktivnosti u različitim vrstama kave primjenom elektrokemijskih metoda}}, } @phdthesis{ptfos:647, author = {{Jozinović, Antun}}, title = {{Svojstva kukuruznih snack proizvoda obogaćenih s nusproizvodima prehrambene industrije}}, } @phdthesis{ptfos:660, author = {{Obradović, Valentina}}, title = {{Utjecaj temperature i dodataka na fizikalna, kemijska i senzorska svojstva kukuruznih ekstrudata}}, } @phdthesis{ptfos:661, author = {{Šarolić, Mladenka}}, title = {{Karakterizacija ulja dalmatinskih sorti maslina}}, } @phdthesis{ptfos:662, author = {{Marijanović, Zvonimir}}, title = {{Primjena ultrazvučne ekstrakcije otapalom i mikroekstrakcije vršnih para na krutoj fazi za karakterizaciju meda}}, } @phdthesis{ptfos:980, author = {{Ljubić Herceg, Ivana}}, title = {{Utjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na reološka i termofizikalna svojstva škrobnih suspenzija}}, } @phdthesis{ptfos:889, author = {{Pichler, Anita}}, title = {{Utjecaj dodataka i skladištenja na kvalitetu, reološka i termofizikalna svojstva paste od maline}}, } @phdthesis{ptfos:923, author = {{Ačkar, Đurđica}}, title = {{Izoliranje, modificiranje i karakteriziranje škroba pšenice}}, } @phdthesis{ptfos:917, author = {{Mastanjević, Krešimir}}, title = {{Određivanje krioprotektorske djelotvornosti trehaloze na različite uzorke mesa}}, } @phdthesis{ptfos:899, author = {{Jukić, Marko}}, title = {{Utjecaj enzima, hidrokoloida i emulgatora na dinamiku procesa starenja kruha}}, } @phdthesis{ptfos:924, author = {{Škrabal, Svjetlana}}, title = {{Utjecaj sastojaka na reološko ponašanje čokoladnih masa i stabilnost čokolada}}, } @phdthesis{ptfos:922, author = {{Šimić, Gordana}}, title = {{Utjecaj genotipa i okolišnih uvjeta na parametre sladarske kakvoće ozimog ječma (Hordeum vulgare L.)}}, } @phdthesis{ptfos:912, author = {{Planinić, Mirela}}, title = {{Modeliranje procesa i određivanje efektivnog koeficijenta difuzivnosti vlage tijekom sušenja mrkve i krumpira}}, } @phdthesis{ptfos:911, author = {{Jakobek, Lidija}}, title = {{Karakterizacija polifenola u voću i njihov utjecaj na antioksidacijsku aktivnost voća}}, } @phdthesis{ptfos:910, author = {{Koceva Komlenić, Daliborka}}, title = {{Ispitivanje utjecaja različitog načina zakiseljavanja i dodatka karboksimetilceluloze na parametre kakvoće svježih i zamrzavanih kruhova}}, } @phdthesis{ptfos:908, author = {{Babić, Jurislav}}, title = {{Utjecaj acetiliranja i dodataka na reološka i termofizikalna svojstva škroba kukuruza i tapioke}}, } @phdthesis{ptfos:906, author = {{Kopjar, Mirela}}, title = {{Utjecaj dodatka trehaloze na kvalitetu paste od jagoda}}, } @phdthesis{ptfos:901, author = {{Velić, Darko}}, title = {{Optimiranje i modeliranje procesa sušenja voća i povrća}}, } @phdthesis{ptfos:941, author = {{Nedić Tiban, Nela}}, title = {{Primjena diferencijalne motridbene kalorimetrije za utvrđivanje patvorenja meda}}, }